27 Ağustos 2010 Cuma

Bir Teranenin Sonu Demişken

Geçen gün bir teranenin sonu diye bir yazı yazmıştım. 3 büyüklerin yarattığı korku tünelinin son yıllarda çatırdaması ve geçen sezon Bursa'nın şampiyonluğu ile tamamen çökmesi hakkında. 30 yıl sonra Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin aynı hafta yenilmesi bir tesadüf değildi. 3,4 gün sonra oynadıkları maçlarda herşeyin bambaşka olacağını kimse düşünmüyor olmalıydı normal olarak.

Trabzon'u diğerlerinden biraz ayrı bir yere koymak lazım. Sonuçta ne kadar son yılların en kötü dönemini geçirselerde elendikleri takım Liverpool'du ve 180 dakikalık turun sadece son 5 dakikasında karşılarındaki dünya devi rahat nefes alıp verebildi. Ayrıca hem dışarıda hem içeride istedikleri her an oyunu rakip sahaya yığmayı başardılar. Fizik ise olarak rakiplerinden genelde üstündüler

Gelelim diğer "Büyüklere". Öncelikle kısaca Beşiktaş'tan bahsedelim kesinlikle en kolay kura onlarındı. Ancak içeride işi bitimiş gibiydiler. Ve daha maçın başında Quaresma'nın güzel golüyle bugün yapılacak kura için cam kavanozdaki kağıda isimlerini yazdırmışlardı. Ancak fizik güce gelince, sezon sonuna yaklaşılan Finlandiya Ligi'nin lideri kesinlikle arkasına gazı aldığı dakikalarda Beşiktaş'tan daha iyiydi, ayrıca 0-2' de bile istediği her kanat akınında çizgiye inmeyi başardılar, sadece Cenk kesinlikle günündeydi ve HJK'nın bir Bobo'su ya da Quaresma'sı yoktu. Daha zorlu rakipler karşısında ne yapacakları merak konusu. Şu ana kadar yakaladıkları harmoni bir hezimet sonrası bozulur havaları hala var.

Gecenin asıl üzücü kısmı, eğer turu atlasalardı muhtemelen 2. torbadan kupaya katılacak olan Fenerbahçe ve Galatasaray' ın 4. torba takımlarına elenmeleri oldu. Özellikle Galatasaray'ın dün gece sadece 1 pozisyona girmiş olması ve golüde bu pozisyondan değil, defansın tökezlediği bir anda bulması düşündürücüydü. Lviv kelimenin tam anlamıyla top göstermedi bizim "Devimize". 4-5 pas yapabildiler mi arka arkaya onu bile merak ediyorum. Fenerbahçe'nin Antalyaspor galibiyetinin yarattığı akıl karışıklığı ise sona erdi bence dün gece. Artık herkes Fenerbahçe'nin iyi giden bir dönemde zorlu iki maçtan yenik ayrıldığını değil, kötü giden bir dönemde zayıf bir takımı farklı yendiklerinin farkında. Sonuç olarak kötü oldu dün gece, yıllardır bir türlü 10. ve 7. arası gidip gelmekten kurtulamadığımız UEFA ülke puanları sıralamasında 4 büyükler ile 2. kupada hatırı sayılır puanlar toplama şansını kaçırdık hem de sadece Trabzonspor'un elenmesini beklerken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder