18 Şubat 2010 Perşembe

Efsane Formalar

Eski formalar daha mı güzeldi acaba? Yoksa geçmişten kopamayan biri miyim? Ama bence eski formaların yerini yenileri asla alamıyor. İşte unutamadığım bazı formalar:

Leeds United 94-95, 95-96 (3. Forma)

Bu formayla Speed' i, McAllister' ı, O'Leary' yi hatırlamayan var mı?

  
AC Milan 89-90

Gullit, Van Bastan, Rijkaard triosunun efsaneleştiği sezonun unutulmaz forması. Ailem, o yıl İtalya seyahati dönüşü abime bu formayı; bana İnter forması getirmişti. Sinirler oynadı tabi.

 

QPR 92-93

Gerry Francis döneminde, Les Ferdinand'ın tabiri caizse delirdiği sezonun efsane forması. Loftus Park'ın korkulu bir deplasman olduğu sezonda, Les Ferdinand bu formayla 24 gol atmıştı. Kendisini Beşiktaş'ta oynarken, İzmir Atatürk Stadı'nda tahta sıralara oturarak seyrettiğim maçı hayal meyal hatırlarım.


Chesterfield FC 96-97

96-97 sezonu, FA cup yarı final maçında Middlesbrough ile 3-3 berabere kaldıkları maçı dün gibi hatırlıyorum. NTV sayesinde tanık olmuştuk o heyecana. Herkesin kalbi 3. Lig takımı için çarpmıştı. 


Deportivo de La Coruna 98-2000

Javier İrureta yönetiminde Şampiyon oldukları zaman efsane olmuşlardı. Ayrıca lakabı "Türkler" olan takım, kaleyi içten fethetmişti.




Red Star Belgrad 90-91

91 yılında Jugovic, Pancev, Prosinecki, Tosic, Mihajlovic, Savicevic, Stojanovic ile UEFA kupası'nı kaldıran unutulmaz doğu bloğu takımının o yıl giydiği forma.


SSC Napoli 87-90

Maradona, Careca, Ciro Ferrara ile 89 da UEFA kupası'nı alan efsane takımın, efsane açık mavi forması.

 

K.V. Mechelen 87-88

Aynı yıl, önce Ajax' ı Kupa Galipleri Kupası finalinde; sonrasında PSV' yi Avrupa Süper Kupası'nda yenen takımın forması. Michel Preud'homme, Lei Clijsters, Wim Hofkens, Piet Den Boer' i bu forma altında biraz puslu da olsa hatırlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder